Home
Home
Praktijk
Praktijk
Diensten
Diensten
Vergoedingen
Vergoedingen
Aanmelden
Aanmelden
Kwaliteit
Kwaliteit
Downloads
Downloads
Nieuws en links

        


DiversNeem iedere week een dag vakantie
Neem iedere dag een uur vakantie
Neem ieder uur vijf minuten vakantie
Neem iedere minuut tien seconden vakantie

Geachte Client,

Van 25 april tot en met 13 mei a.s. ben ik afwezig ivm vakantie.
Mochten er problemen zijn dan is er altijd een mogelijkheid mij per mail of sms/whatsapp te bereiken. Voor acute problemen is een afspraak bij de huisarts handiger maar voor zaken die minder dringend zijn is het voor mij prima om een mail te beantwoorden of eventueel een telefonische afspraak te maken.

Met vriendelijke groet,

Leonie Bakker

Mw. drs. LJM Bakker
PSYCHOLOGIE PRAKTIJK LEONIE BAKKER
GZ-psycholoog BIG - Euro Psy
Kinder en jeugdpsycholoog - Eerstelijnspsycholoog NIP
Cognitief Gedragstherapeut - CSR coach – EMDR therapeut
Aangesloten bij NIP/NVGzP/VGCt?VEN


l.bakker@psylb.nl
www.PSYLB.NL
06-27208248Stukken uit het nieuws:
https://platformburgerrechten.nl/2014/12/11/medisch-beroepsgeheim-afgelopen-jaren-stelselmatig-uitgehold/

https://platformburgerrechten.nl/2016/04/17/autoriteit-persoonsgegevens-moet-optreden-tegen-het-grootste-datalek-van-nederland/

Onvrede over rol huisarts en POH-GGZ bij psychische klachten
http://www.nvgzp.nl/onvrede-rol-huisarts-psychisch...

Thema dossier Basis GGZ
http://www.nvgzp.nl/themadossier-basis-ggz/

De jacht op de Medische gegevens:
http://www.npo.nl/zembla/17-04-2014/VARA_101342097

Beroepsvereniging die bezorgd is:
http://www.nvgzp.nl/zembla-privacy-in-ggz-niet-gewaarborgd/

Blog van een bezorgde psychiater:
http://cult.thepostonline.nl/column/privacy/Heden
Vrije keuze in de zorg? Neem een restitutie-polis!
Veel mensen hebben zonder het zelf te weten een natura-polis met hun zorg-verzekeraar afgesloten. Een polis waarbij u aan uw verzekeraar overlaat naar welke zorg-verlener u kunt gaan. Op deze wijze kan uw verzekeraar zorg-verleners voor u selecteren en instrueren wat deze wel en niet voor u mogen doen. Met een restitutie-polis blijft u zelf aan het stuur. U bepaalt welke zorg-aanbieder bij u past. Met een restitutie-polis bent u verzekerd van vrije keuze. Ook de groeiende groep zorg-aanbieders die zich niet willen binden aan de regels van de zorgverzekeraars blijven op deze wijze voor u bereikbaar. Benut uw kans! Het einde van het jaar is het moment waarop u van polis en verzekeraar kan wisselen. Het is het moment om uw natura-polis om te zetten naar een restitutie-polis. Soms biedt uw verzekeraar beide polissen aan, soms betekent dit dat u daarvoor moet overstappen naar een andere verzekeraar. Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden of u met een echte restitutie polis te maken hebt. Een goed voorbeeld van een echte restitutie verzekeraar is ONVZ welke doorgaans alle basispakket verstrekkingen volledig vergoedt (denk wel aan uw eigen risico). Sommige andere verzekeraars stellen beperkingen aan de vergoedingen.
Kortom: Zelf uw zorg-verlener kunnen kiezen? Neem een restitutie-polis! Uw zorg-verlener kan op basis van professionaliteit bepalen welke behandeling bij u past zonder dat uw verzekeraar obstakels opwerpt en u behoudt uw recht op vergoeding.

Januari 2014
Op 1 januari 2014 werd de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) omgevormd naar een stelsel met een ‘generalistische basis GGZ’ en een ‘gespecialiseerde GGZ’. Het doel van deze stelselwijziging is een passende behandeling op de juiste plaats. Patiënten met lichte klachten worden geholpen in de huisartsenzorg. Behandeling van lichte tot matige, niet complexe psychische stoornissen vindt plaats in de generalistische basis GGZ. Patiënten met complexe en bedreigende stoornissen worden geholpen in de gespecialiseerde GGZ. Uitgangspunt is dat patiënten dichtbij huis en minder zwaar – en daarmee goedkoper – worden behandeld. De huisarts krijgt meer ondersteuning voor hulp aan en behandeling van mensen met lichte psychische klachten. Ook kan de huisarts ondersteuning vragen bij het doorverwijzen van patiënten met stoornissen naar de generalistische basis GGZ of de gespecialiseerde GGZ. In de generalistische basis GGZ zullen mensen met een complexere problematiek behandeld worden dan voorheen in de eerstelijnspsychologische zorg. Ook mensen met lichte tot matige problemen worden behandeld in de generalistische basis GGZ. De gespecialiseerde GGZ kenmerkt zich door een hoge mate van complexiteit van de behandeling, waarbij gespecialiseerde kennis nodig is.